Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново пристигна в Пловдив. Причината за визитата

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново пристигна в Пловдив. Причината за визитата
Коментари Харесай

Борисов от Пловдив: Вече няма да имате какво да откривате, Зико, защото не се работи!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново дойде в Пловдив. Причината за визитата му е съвсем приключения план по  модернизацията на Пречиствателната станция под тепетата. Днес той инспектира строителството по обекта дружно с кмета на града Здравко Димитров. 
Прочетете още
„ Искам да поздравя жителите на Пловдив. Аз съм разкрил стотици пречиствателни станции в България, доста съвременни, само че постоянно за Пловдив е най-модерно. На доста места има елементи от това, което виждате тук. 20 хиляди тона наслойка са депонирани в почвата, а в този момент цялата Родопска яка ще се радва на този голям план за 120 милиона. Тази станция е един от последните планове, които започнахме. Вече няма да имате доста, Зико, какво да откривате, тъй като не се работи. Зад нас е всичко, което сме си изработили с труда. Като държавно управление и община – реализатори на най-съвременно равнище. В Марица към този момент ще се излива безусловно чиста вода, риболовците могат да дойдат след станцията. Това е в интерес на здравето на хората в Пловдив “, сподели Борисов.

Инж. Павел Павлов уточни, че в новата пречиствателна станция се създава метан, който ще се употребява за покриване на 50% от нужните потребности на пречиствателната станция като електрическа енергия.  Той съобщи, че утайките, които до преди станцията са били към 20 хиляди тона годишно, в този момент ще бъдат понижени внушително. В станцията е ситуирана и най-новата термична апаратура и слънчева апаратура за изсушаване на утайки. Изсушената наслойка може да се изгаря в Топлоелектрическа централа или циментови фабрики.

По мотив политическия ребус, Борисов уточни, че няма значение с чий мандат ще бъде формирано държавно управление. Той още веднъж предложи партиите да се обединят към един документ с предпочитани точки и да се сформира държавно управление с експертни министри и период на деяние.

„ Всички партии още на изборите са заявили какво могат и какво не могат да вършат. В една сходна обстановка, в която е изпаднала страната като политическа рецесия, единственото е разсъдък - да има държавно управление, да има парламент. Няма значение кой мандат е. Вчера дадох формула. Не споделям, че е вярна или единствена, само че след всички тези срещи с политически партии може да се изготви документ, обезпечен от политическите партии и от министри, които не са политически лица да нервират с къс мандат 1-2-3-6 месеца. И от там нататък, ясно е, че ще се отива на избори. Въпросът е трябвали да е в този момент, в случай че е след няколко месеца ще има повече изгода. И оставаме на волята на партиите - сходен вид не ощетява никого, не привързва никого към никого и дава решение по съществени тематики. Готови сме да приказваме за отваряне на бюджета, само че без да знаем тъкмо какво – това е сватбарки бюджет и банкрутът ни е сигурен “, уточни още Борисов.

Припомяме, че предходната аудиенция на Борисов в Пловдив бе знакова. На нея той разгласи, че ГЕРБ ще издигне нов претендент за кмет на локалните избори следващата година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР